Skip to main content
Hjem | Løsninger | Forrensning af korn efter vægt

Forrensning af korn efter vægt

En renset afgrøde uden urenheder og støv er meget lettere at lagre sikkert.

Forrensning af korn efter vægt

En ren afgrøde, fri for urenheder og støv, er meget nemmere at opbevare sikkert. Ved at minimere støvindholdet i kornet frigives der mindre støv i kornlagermiljøet.

En effektiv måde at fjerne støv og lette forureninger fra korn er at føre afgrøden gennem en rensemaskine af aspiranttypen. I aspiratoren falder kornet gennem en opadgående luftstrøm, der er indstillet til at suge de lette partikler op, mens det rensede korn falder gennem udløbet i bunden af aspiratoren.

Aspiratorens rensefunktion drives af en ventilator, som også transporterer det rensede lette materiale gennem en rørledning til det ønskede udledningspunkt, f.eks. en cyklon.

Det anbefales, at kornbeholderens transportsystem er designet, så kornet passerer gennem aspiratoren under både fyldning og tømning af beholderen.

Rengøring af svinefoder

Nogle landmænd laver foder til deres husdyr af korn, der er produceret på deres gård. Denne video viser et meget almindeligt koncept. Foderet er lavet af vådhøstet majs, der opbevares i en tårnsilo, og hvede, der opbevares i en konventionel silo.

Download ressourcer

Download de nyeste PDF-dokumenter, brochurer, datablade, manualer og meget mere.