Skip to main content

Reduktion af støv og røg i produktionen af blæsestøbte plastflasker – Nederlandene

Kongskilde’s pneumatiske løsning med filter forbedrer sundhed, sikkerhed og produktivitet ved at reducere støv og røg.

Udfordringen

Denne hollandske globale virksomhed producerer både specialfremstillede og standardblæsestøbte plastflasker og -beholdere.

Fabrikken ligger ved siden af den største kunde i samme bygning, kun adskilt af en mur. Opsamlingspunkterne for kasseret materiale er placeret på kundens side af væggen.

Problemet er tilstedeværelsen af støv, englehår og peroxiddampe fra kundens produktionssted samt støv og englehår fra deres eget produktionssted (peroxid bruges til rengøring i kundens produktionsområde).

Peroxiddampene gik gennem sugepunkterne i transportsystemet ind i cyklonerne. Da cyklonernes udløb ikke var forbundet til det fri eller til et filter, blev luft, støv og røg frigivet inde i affaldshåndteringsrummet. Kongskilde-løsningen er designet til at fjerne problemet med støv og røg.

Løsningen med cykloner, rørledninger og topudløbsbokse transporterer støv og peroxiddamp

Løsningen

  • Med Kongskildes brede produktsortiment blev der lavet en løsning med cykloner, rørledninger og topudløbskasser til at transportere støv og peroxiddampe på trods af meget begrænset plads i produktionshallen.
  • Løsningen består af et MMBF-4M-filter med roterende ventil til at rense luften, en MCK 60-blæser med en ekstern frekvensstyring i en lydkabine til at udsugning af luften fra alle cyklonerne. FK 500- og FK 600-rørene var i stand til at klare det høje tryk, selv når der var 90 meter til vejledningen.
Høj komponentfleksibilitet og modularitet giver mulighed for hurtig opsætning af den pneumatiske transportløsning

Fordele

  • Den fleksible pneumatiske løsning har en betydelig positiv effekt på arbejdsmiljøet med støv- og røgproblemer under kontrol. Et renere område uden støv og røg giver bedre arbejdsforhold og mindre risiko for arbejdsrelaterede sygdomme.
  • Mindre behov for vedligeholdelse af den pneumatiske transportørløsning og endnu mindre behov for rengøring af fabrikken uden støvproblemer giver en nettoomkostningsbesparelse.
  • Høj fleksibilitet og modularitet betyder en hurtig opsætning af den pneumatiske transportørløsning, selv for at opfylde specielle krav. Og da rørene er monteret i loftet, frigøres der gulvplads til andre formål.

Fakta

  • Materiale: Støv. HDPE, PP og PET
  • Krav fra kunden. 24.000m3/time. (fordelt på 4 cykloner)
  • Sugepunkter: fra 4 cykloner til filter.
  • Massefylde: Støv og røg
  • Transport afstand: H: max 90 mtr. V: max 7 mtr