Skip to main content
Hjem | Løsninger | Afstøvning og adskillelsessystemer

Afstøvning og adskillelsessystemer

Vi tilbyder forskellige løsninger til at fjerne støv og forurening

Uanset om der er tale om pellets eller granuleret regrind, kan støv og forurening påvirke materialebehandlingen negativt og forårsage afvisning i produktions- eller genbrugslinjen. Kongskilde Industries tilbyder forskellige løsninger til at fjerne disse og andre ulemper.

Hvad er afstøvning og adskillelse?

Afstøvning er industriel rensning af granulater, som regel ved hjælp af en form for pneumatisk separationsanlæg. Separering kan omfatte adskillelse af støv fra genforarbejdede materialer, men det omfatter også fjernelse af lette urenheder. Hos Kongskilde Industries tilbyder vi forskellige innovative løsninger til afstøvning og separation, som alle kan findes på denne side.

Hvorfor finder der afstøvning og adskillelse sted?

Afstøvnings- og separationssystemer er designet til at fjerne eller reducere støv, fine partikler og andre potentielle forurenende stoffer eller til at adskille forskellige materialer. Dette gøres for at forbedre den samlede materialekvalitet og -værdi samt for at maksimere produktionseffektiviteten. Støv er den mest almindelige fine urenhed, der sætter sig fast på pellets eller granulat: Et funktionelt afstøvnings- og separationssystem vil også minimere risikoen for, at støv spredes ud på arbejdspladsen.

Hvilke materialer håndteres af disse systemer?

Med hensyn til de materialer, der håndteres, omfatter de vigtigste anvendelser af afstøvnings- og separationssystemer granulerede og nye materialer som f.eks. gummi, PP, PET, PE, HDPE, Nylon, ABS og tæppefibre.
Genbrugsmaterialer kan blive til værdifulde genanvendelige materialer, efter at adskillelsesprocessen har fundet sted. Materiale kan også evakueres fra granulatorer, blandere og andet procesudstyr ved hjælp af særlige løsninger. Genbrugsprocessen og arbejdsmiljøet kan derfor drage stor nytte af afstøvnings- og separationsanlæg.

Hvor mange systemindstillinger er der?

Der findes forskellige former for afstøvnings- og separationssystemer. F.eks. anvendes pneumatiske separationsløsninger som en skånsom, men effektiv metode til afstøvning af pellets. Kongskildes AirWash-system er en præcis afstøver, der kan transportere og rense samtidig. Dette er kun et eksempel, så vi opfordrer dig til at se nærmere på de tilgængelige muligheder nedenfor.

Hvad er disse systemer sammensat af?

Almindelige komponenter i et system til rensning omfatter sugeapparater, cykloner og rørledninger. Luftstrømmen gør det muligt at evakuere lette urenheder til støvcykloner og filtersokker, mens det genbehandlede materiale finder vej til aspiratorens nederste udløb. Afstøvnings- og separeringssystemer er normalt forbundet med materialehåndtering og behandlingssystemer og kan installeres eller eftermonteres i eksisterende produktionsmiljøer.

Find det rigtige system til din produktions- eller genbrugsproces

Med det rigtige system på plads mindskes antallet af kassationer, effektiviteten og produktkvaliteten forbedres, markeds- og produktionsværdien øges, og vedligeholdelses- og nedetid reduceres. Dette skyldes, at hvis materialerne ikke bliver afstøvet, kan reststøv komme ind i andet udstyr, hvilket resulterer i blokering af filtre og skærme – hvilket vil have en negativ indvirkning på produktionseffektiviteten.


Har du spørgsmål?

Kom i kontakt med vores kundeservice og tekniske specialister i verdensklasse.