Skip to main content

“For at sikre den bedste foderkvalitet til mine grise investerede jeg i en KDC 8000”

Kongskilde KDC 8000 fjerner sand, snavs og andre urenheder fra korn, der bruges til dyrefoder, og øger dermed dyrenes velbefindende.

Snavs, sand og Korn – en farlig blanding

Et stigende antal svineproducenter blander foder på deres egne gårde for at maksimere fortjenesten. Men at blande foderet på stedet skaber en ny udfordring – effektiv fjernelse af snavs, sand og andre urenheder, som samles op med kornet under høsten.

Fjernelsen af disse urenheder er afgørende for dyrenes sundhed og velbefindende. Foder med for højt indhold af støv og sand giver utilfredshed blandt grisene og medfører ekstra slid på foderanlægget.

Svineproducent Allan Gammelgaard, der driver 600 hektar, deler ud af sine erfaringer:

“Vi brugte kornet som foder til vores grise. Mine udfordringer var mest mærkbare, da jeg tømte bunden af siloen, hvor det meste sand og snavs havde lagt sig. Det påvirkede den overordnede kvalitet af foderet, men reducerede også den naturlige luftstrøm gennem kornet, hvilket førte til spiring og øgede risikoen for toksiner. Denne blanding af korn, sand og jord udgjorde en sundhedsrisiko for grisene.”

Svineproducent Allan Gammelgaard på sin gård i Danmark foran sin KDC 8000

Et fantastisk resultat

Da Allan Gammelgaard skulle investere i et nyt siloanlæg, valgte han at investere i en Sukup-siloløsning med en Kongskilde KDC 8000 kombirenser. “Rensemidlet fjerner en masse snavs og reducerer dermed risikoen for toksiner,” siger Allan Gammelgaard og fortsætter: “Det betyder, at vi kan undgå at tilsætte toksinbindere, som er meget dyre. Vi forventer ret hurtigt at have tjent den ekstra investering i renseren ind igen.”

KDC 8000 giver en renere afgrøde

Jacob Svenstrup fra Sukup Europe tilføjer: “Vi valgte at medtage kombirenseren KDC 8000, fordi det er den mest fleksible renser på markedet. Dens galvaniserede konstruktion gør det muligt at bruge den både indendørs og udendørs. Hvis kunden ønsker at rense afgrøden endnu mere, er det hurtigt at justere vinklen på KDC. Desuden findes der et stort udvalg af skærme, som gør KDC velegnet til alle typer afgrøder. Det er nemt at udskifte skærmene, når det er nødvendigt. Og sidst, men ikke mindst, er der en aspirator, der fjerner de sidste små stykker støv og andre urenheder, så det endelige produkt er utroligt rent.”

Fakta om I/S Gammelaard

  • I/S Gammelgaard blev grundlagt i 2007, men har rødder tilbage til 1979.
  • Det er en familiedrevet gård. I 2007 overtog Allan Gammelgaard 50% af gården fra sin far Jens Gammelgaard.
  • Gården er blevet udvidet og moderniseret gennem årene – silosystemet med KDC 8000 blev installeret i 2017. De har 1.200 årssøer, producerer 40.000 smågrise, hvoraf de 26.000 bliver solgt som slagtesvin. De dyrker 600 ha med hvede, byg og raps.

Fakta om KDC Dual Cleaner

  • 2 lag sold til rensning og størrelsesseparation af kornkernerne
  • Aspiratorkammer til maksimal fjernelse af støv
  • Integreret blæser til transport af affald
  • Rengøringseffektivitet og kapacitet kan justeres via bensystemet
  • Stærk galvaniseret konstruktion