Skip to main content

Pneumatisk transport af æblekerner – Polen

En pneumatisk løsning fra Kongskilde kan transportere skrøbelige materialer som æblekerner på en hurtig og omkostningseffektiv måde med mindre støv i fabrikken og dermed forbedre arbejdsmiljøet.

Udfordringen

Denne polske producent af æblesaft er et velkendt mærke i Centraleuropa.

  • Affaldsproduktet, æbletærte, skal fjernes, når det er blevet tørret, hurtigt og energieffektivt.
  • Kunden ønskede et transportsystem, der kunne håndtere transporten af æblekerner med en diameter på 10-15 mm fra tørreanlæg til udleverende lastbiler.
Kunden ønskede et transportsystem, der kunne håndtere transport af æblekerner med en diameter på 10-15 mm fra tørreanlæg til udleverende lastbiler.

Løsningen

  • Kongskilde-løsningen bestod af en TRL 100-blæser med RF40-rotationsventiler. Dette system sikrer en dynamisk transport af materialet, der sikrer et passende materialeudbytte ved hjælp af TRL 100-blæseren og en kraftig udtømning af afgrøderesterne direkte i lastbilerne.

Fordelene

  • Transport af skrøbelige materialer som æblekerner er nu hurtig og omkostningseffektiv med et mindre strømforbrug i forhold til den pneumatiske løsning.
  • Det lukkede pickup-system genererer mindre støv i fabrikken og forbedrer arbejdsmiljøet Mindre støv betyder mindre risiko for glatte gulve, hvilket reducerer behovet for rengøring og i Efternavne ende mindre vedligeholdelse i og omkring transportsystemet, hvilket sparer penge og øger produktiviteten.
  • Pneumatisk transport er hurtigere og mere sikker end tidligere transport med en traktorlæsser.
Kongskilde TR100 blæseren blev installeret sammen med RF 40 roterende ventiler og OK160 rør for at sikre et tilstrækkeligt tryk uden risiko for, at æbletærten samler sig i transportsystemet.