Skip to main content
Home / Løsninger / Støvafsugning og sorteringssystemer

Støvafsugning og sorteringssystemer

Vi tilbyder forskellige løsninger til at fjerne støv og urenheder

Uanset om der er tale om pellets eller granuleret materiale, kan støv og urenheder påvirke forarbejdning med disse materialer negativt og forårsage spild i produktions- eller genbrugsprocessen. Kongskilde Industries tilbyder forskellige løsninger til at fjerne disse og andre ulemper.

Hvad er Støvafsugning og sortering?

Støvafsugning er industriel rensning af granulater, som regel ved hjælp af en form for pneumatisk separationsanlæg. Separering kan omfatte adskillelse af støv fra genforarbejdede materialer, men det omfatter også fjernelse af lette urenheder. Hos Kongskilde Industries tilbyder vi forskellige innovative løsninger til Støvafsugning og separation, som alle kan findes på denne side.

Hvorfor finder der Støvafsugning og sortering sted?

Støvafsugnings- og separationssystemer er designet til at fjerne eller reducere støv, fine partikler og andre potentielle forurenende stoffer eller til at adskille forskellige materialer. Dette gøres for at forbedre den samlede materialekvalitet og -værdi samt for at maksimere produktionseffektiviteten. Støv er den mest almindelige fine urenhed, der sætter sig fast på pellets eller granulat: Et funktionelt Støvafsugnings- og separationssystem vil også minimere risikoen for, at støv spredes ud på arbejdspladsen.

Hvilke materialer håndteres af disse systemer?

Med hensyn til de materialer, der håndteres, omfatter de vigtigste anvendelser af Støvafsugnings- og separationssystemer granulerede og nye materialer som f.eks. gummi, PP, PET, PE, HDPE, Nylon, ABS og tæppefibre.
Genbrugsmaterialer kan blive til værdifulde genanvendelige materialer, efter at adskillelsesprocessen har fundet sted. Materiale kan også evakueres fra granulatorer, blandere og andet procesudstyr ved hjælp af særlige løsninger. Genbrugsprocessen og arbejdsmiljøet kan derfor drage stor nytte af Støvafsugnings- og separationsanlæg.

Hvor mange systemmuligheder er der?

Der findes forskellige former for Støvafsugnings- og separationssystemer. F.eks. anvendes pneumatiske separationsløsninger som en skånsom, men effektiv metode til Støvafsugning af pellets. Kongskildes AirWash-system er en præcis afstøver, der kan transportere og rense samtidig. Dette er kun et eksempel, så vi opfordrer dig til at se nærmere på de tilgængelige muligheder nedenfor.

Hvad er disse systemer sammensat af?

Almindelige komponenter i et system til rensning omfatter aspiratører, cykloner og rørføring. Luftstrømmen gør det muligt at fjerne lette urenheder til støvcykloner og filterstrømper, mens det genbehandlede materiale er på vej til den nederste udmunding af sugeanlægget. Støvafsugnings- og separeringssystemer er normalt forbundet med materialehåndtering og behandlingssystemer og kan installeres eller eftermonteres i eksisterende produktionsmiljøer.

Find det rigtige system til din produktions- eller genbrugsproces

Med det rigtige system på plads mindskes antallet af kassationer, effektiviteten og produktkvaliteten forbedres, markeds- og produktionsværdien øges, og vedligeholdelses- og nedetid reduceres. Dette skyldes, at hvis materialerne ikke bliver afstøvet, kan reststøv komme ind i andet udstyr, hvilket resulterer i blokering af filtre og skærme – hvilket vil have en negativ indvirkning på produktionseffektiviteten.


Har du spørgsmål?

Kom i kontakt med vores kundeservice og tekniske specialister i verdensklasse.